Bemutatkozás

A Magyar Nyugati Vasút Győr-Szombathely szakaszának megnyitása miatt szükségessé vált a társaság járműveinek javítására szolgáló nagyobb műhely építése. A Magyar Nyugati Vasúttársaság műhelye 1872-ben kezdte meg működését 90 munkással.

1886-ban állami kezelésbe került. A Magyar Királyi Államvasutak műhelyeként fokozatosan bővült az alapterület, és egyre korszerűbb berendezések segítették a javítási munkálatokat. A II. világháború alatt az üzem nagy károkat szenvedett. A helyreállítás után fokozatosan emelkedett a létszám és a javított járműpark nagysága. A hatvanas évektől kezdve az üzem a javítási feladatoknál magasabb műszaki igényű munkákat is végzett, többek közt a régi kéttengelyes favázas személykocsik acél szekrényvázassá való átépítésével.

1968-tól kezdődően a gőzmozdonyjavítást felváltotta a kis - és középteljesítményű dízelmozdonyok és motorkocsik javítása. Az új korszerű dízelmozdonyok és teherkocsik javításához szükséges technológiai fejlesztések történtek.

Az 1980-as évektől a Bz-Bzx típusú csehszlovák gyártmányú motor- és mellékkocsik nagyjavítása is az üzemben folyt, mely jó alapot nyújtott a típus jármű remotorizációjához, magasabb komfortfokozatú fejlesztéséhez.

2016. február 8-ától az üzem telephelyén megkezdte működését a Mozdony és Vasúti Járműjavító Kft. 173 fővel. A társaság kis és középteljesítményű dízelmozdony, személy-, teherkocsi és vasúti nosztalgia járművek javítására is alkalmas.

 

Mozdony és Vasúti Járműjavító Kft, Vizsgaszabályzat- és Eljárási Rend: letöltés

2022. éves energetikai szakreferensi riport: letöltés

 

A Bisnode tanúsítvánnyal rendelkező cégekkel az üzletkötés kockázata alacsony. A minősítés 100 éves nemzetközi tapasztalattal rendelkező, több száz változót figyelembe vevő Bisnode minősítési rendszeren alapul. A tanúsítvány az aktuális állapotot jelzi, és naponta frissül.

 

 

 

Mozdony és Vasúti Járműjavító Kft. - MagyarMozdony és Vasúti Járműjavító Kft. - DeutschMozdony és Vasúti Járműjavító Kft. - EnglishMozdony és Vasúti Járműjavító Kft. - Francais